Hundarna

Hundar som bor hos oss:

Crofter Holding’s Caliber ”Caliber”
LPI, LPII, LPIII, LPElit, ATDsd, OTDc.
2008-12-04
Australian Shepherd
Mattes prins.. Ibland mer vild än tam men ack så rolig. Tillsammans har vi tävlat lydnad och har ett championat där – om matten ansöker om det..
Så tävlar vi lite bruks- om än sporadiskt och har ett uppflytt till elit i spår och förhoppningen är väl att starta där i framtiden. Vi har även tävlat vallning inom ASCAs program och samlat några bokstäver där;-) Men då vi inte har djur nu så har vi helt enkelt lagt det på hyllan. Så tävlar vi agility då- om jag sa han är enkel så ljuger jag- men ändock så rolig att träna och tävla. Han ger 110% i alla lägen och jag kan väl erkänna att jag ibland önskar att han samlar ihop sig ännu mer- han är ju ändå snart 7år gammal.. 2015 var vi ändå samlat några pinnar inför SM- men då satt en skada käppar i hjulen så nu får vi helt enkelt se vad som blir framöver.

Midimys Knut ”Devil”
SUCH, NUCH
2009-11-13
Tysk spets- Mittelspitz
Husses lilla fluff som han tävlat lite agility med och ställt ut.. Tydligen ser han bra ut.. 😉 På agilitysidan har matten dock tagit över under 2015 och nu har pinnarna trillat in;-). Devil är nu uppflyttad till hopp 3 och saknar en(?) pinne i agility 2. Till vardags är han husses bebis…

Storåns Queen ”Queen”
2014-08-21
Karelsk björnhund
Husses nästa bebis.. Som förhoppningsvis skall bli en fin jaktkamrat. Än så länge är hon ung men dom har hunnit ut i skogen några svängar. Till vardags är hon familjehund- om än en bråkig sådan.;-)

Cefeus Celpie II ”Celpie”
2015-10-11
Australian kelpie
Mattes blivande stjärna?!. Ibland blir det inte som man tänkt alls.. Jag skulle minsann ha en mindre hund denna gång, men så fick jag frågan om å ta en kelpie på foder.. En kelpie har jag ju tänkt pröva någon gång i mitt liv men kanske inte nu, å skulle jag ha en så skulle den absolut vara svart.. Men ibland blir det inte som man tror- men ack så bra det kan bli ändå. Celpie är nu över året och har absolut blivit mattes prinsessa. En liten arbetsmyra med mycket spring i tassarna. Ser fram emot att se vad 2017 har att erbjuda oss.

 Boende på annan plats:

Cefeus Flicka of Gimli ”Lilith”
2009-11-25
Tysk spets- Mittelspitz
Lilith är mammas lilla hund men ändå ”min”. Lilith är en liten dam med mycket fart och fläkt. Då vi bodde uppe i Jämtland tävlade jag henne i agility men då vi flyttade nedöver ville min mor såklart ha kvar sin lilla hund. En riktigt rolig hund att träna och tävla – skulle lätt ha henne hos mig jämt, om jag fick! 😉
Lilith har en kull sedan tidigare med Devil födda maj-13.

Hundhimlen

cherryCh
Hakino’s Cherry Cherio ”Cherry”
SEAg(Hopp)Ch, SEAgCh, LPI, LPII
2004-12-26.
Australian Shepherd.
Gammal är äldst. Cherry min älskade Cherry, mattes första egna hund.
Tillsammans har vi prövat på det mesta- men då framförallt tävlat agility.
Lite lydnad prövade vi oss på och jag glömmer då aldrig när hon apporterade konen från rutan. Vi tog ett LPII – sen roade vi oss på andra vis! Cherry har deltagit i agilty SM både individuellt samt i lag och har en 15 plats som bästa resultat.
Vila i frid älskade vän!